2017. január 10., kedd

#popart #popkult

Van pár ember a történelemben, akinek már a sziluettje is azonnal felismerhető – Churchill a kalapjával, Bob Marley rasztáival, Jimi Hendrix mikrofon frizurával, Miles Davis cintányér pupilláival, Arnold Schwarzenegger kettlebellnyi vállaival, Marilyn Monroe fürtjeivel, Elvis, Bart Simpson, Miki egér, stb. Mindezek mellett olyan azonnal kódolható ikonok vesznek körül, mint a sárga M betű, a három csík, a kis pipa, az apró zöld krokodil, satöbbi.

Klassz gondolat, hogy minden mögött van egy híres ember, Adolf Dassler, Rudolph Dassler, Ralph Lauren, René Lacoste, Yves-Saint Laurent, Giorgio Armani, Fred Perry, Rubik Ernő, Edison, Honda, Kiicsiro Toyoda, Anthon Berg, Henri Nestlé, usw.

Alapvetően mindent áthat a popkultúra és mindenki szerves részét képezi, vagy a pop, vagy a kultúra részét tekintve, akár hajlandó erről tudomást venni, akár nem. Életünk brandek halmaza. Minden földi halandó kötelessége, hogy megtöltse tartalommal a nevét, mint a saját brandjét, mellyel így vagy úgy, az élet szeretetét sugározza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése